2017. február 28., kedd

Cukkini tócsni érlelt sonkával


A malanga liszt semleges ízvilágú, édes és sós receptekhez egyaránt kiválóan használható. Előnye, hogy fitátmentes, és omega 6 zsírsavat sem tartalmaz, mint a maglisztek. Próbáljátok ki!

Hozzávalók 8 darabhoz:
25 dkg cukkini, durvára reszelve, leve kinyomkodva
5 dkg sonka, apróra vágva (én adalékmentes dalmát sonkát használtam)
2 tojás
só és bors, ízlés szerint
5 dkg malanga liszt
3 ek. kókuszzsír

A reszelt cukkinit tálba tesszük, összekeverjük a sonkával, a tojásokkal, sóval, borssal és a malanga liszttel. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsír felét és 4 tócsnit szép pirosra sütünk mindkét oldalon. A maradék zsírt is felforrósítjuk és kisütjük a maradék négy tócsnit is. 



1 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recept, kipróbálom, lehet, hogy más magliszttel, és sertés vagy kaccsazsirral

    VálaszTörlés