2014. december 12., péntek

Narancsos vaníliakrém



Amikor pohárkrémet vagy tiramisut készítünk paleo verzióban, sokszor jól jönne egy jó kis készen kapható keksz vagy piskóta, amit egyszerűen csak rétegezni kell a krémmel és már kész is a finomság. E gondolat mentén készítettem ezt a könnyű és gyors desszertet. Langyosan is finom lehet, vagy ha dermeszteni szeretnénk, akkor kihűlés után tegyük hűtőszekrénybe kb. két órára.

Hozzávalók 1 adaghoz:
1,5 dl kókusztej
2 g zselatin
3 g xukor zéró 4x 
1 dkg kókuszzsír
1 csipet vanília őrlemény
1 kk. reszelt bio narancshéj
2 tojás sárgája (szalmonella ellen kezelt!)
3 db Paleonasi csokis omlós keksz

A kókusztejben simára keverjük a zselatint és egy kis lábasban kevergetve felmelegítjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a kókuszzsírt, a vaníliát és a narancshéjat. A lángot eloltjuk és mikor a keverék már nem tűzforró, gyors mozdulatokkal belekeverjük a tojások sárgáját. Tetszőleges tálaló edénybe öntjük és elsüllyesztünk benne egy Paleonasi csokis kekszet. Kihűtjük, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Kínálhatunk hozzá pluszban még egy-két kekszet, a tetejét pedig kókusztejszínhabbal, gyümölccsel, mandulaforgáccsal, vagy kakaóbab törettel díszíthetjük.

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése