Amikor pohárkrémet vagy tiramisut készítünk paleo verzióban,
sokszor jól jönne egy jó kis készen kapható keksz vagy piskóta, amit egyszerűen
csak rétegezni kell a krémmel és már kész is a finomság. E gondolat mentén
készítettem ezt a könnyű és gyors desszertet. Langyosan is finom lehet, vagy ha
dermeszteni szeretnénk, akkor kihűlés után tegyük hűtőszekrénybe kb. két órára.
Hozzávalók 1 adaghoz:
1,5 dl
kókusztej2 g zselatin
3 g xukor zéró 4x
1 dkg kókuszzsír
1 csipet vanília őrlemény
1 kk. reszelt bio narancshéj
2 tojás sárgája (szalmonella ellen kezelt!)
3 db Paleonasi csokis omlós keksz
A
kókusztejben simára keverjük a zselatint és egy kis lábasban kevergetve
felmelegítjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a kókuszzsírt, a vaníliát és a
narancshéjat. A lángot eloltjuk és mikor a keverék már nem tűzforró, gyors
mozdulatokkal belekeverjük a tojások sárgáját. Tetszőleges tálaló edénybe öntjük
és elsüllyesztünk benne egy Paleonasi csokis kekszet. Kihűtjük, és a
hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni. Kínálhatunk hozzá pluszban még egy-két
kekszet, a tetejét pedig kókusztejszínhabbal, gyümölccsel, mandulaforgáccsal, vagy
kakaóbab törettel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése