2013. május 24., péntek

Túrónokedli


A receptet Krisztától, Ancsától és Vandától kaptam, ők három paleós generáció egy családon belül, akik sokat kísérleteznek, és rendszeresen főznek-sütnek. A képen látható adag nyilván nagycsaládos mennyiség. Az alábbi receptet tetszés szerint lehet felszorozni, ahány adagra szükség van. Tojásos galuskának is kiváló alap, finom, zsenge fejes salátával tökéletes ebéd. De pörköltekhez, ragukhoz köretnek is jó, ha valaki igényli az effajta köreteket.

1 személyre:
1 tojás
8 dkg paleo túró
4 dkg gesztenyeliszt
kevés olaj


A tojást a túróval botmixerrel összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, az olajat, és a sót. (elég sokat felvesz, mivel a gesztenyeliszt édeskés ízű.) A szokásos módon forró vízbe szaggatjuk és kifőzzük.
 

5 megjegyzés:

  1. Egy tojásfehérjéből készült termék, ami ugyancsak kapható minden paleo szaküzletben, webáruházban. Ideális desszertalap fogyni vágyóknak, lévén, hogy a szénhidráttartalma elenyésző.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Elmira, a túró az nyers fehérjéből készül, vagy kap valamilyen hőkezelést? Köszönettel,Krisztina

    VálaszTörlés
  3. Biztos, hogy kap hőkezelést és a termék szavatossági ideje 1 hónap.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, kipròbálom. Krisztina

    VálaszTörlés