2011. június 27., hétfő

Töltött csirkemell tekercs pirított zöldségekkel

Tucsek Tünde fotója
A csirkemell tekercsekhez:
4 nagy szelet vékonyra klopfolt csirkemell filé
20 dkg apróra vágott gomba
5 dkg apróra vágott, olíva olajban eltett aszalt paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 ek. friss vágott petrezselyem és bazsaliko
só, bors
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk. A paradicsom olajából kiveszünk két kanállal és megpároljuk rajta a gombát. Hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott paradicsomot, a petrezselymet és a bazsalikomot. Ezt a keveréket egyenletesen elosztjuk a négy csirkemell tetején, és szorosan feltekerjük. Tűzálló edénybe tesszük, és a paradicsom olajával kicsit meglocsolva szép pirosra sütjük. A gyökérzöldségekkel tálaljuk.

A zöldségekhez:
3 sárgarépa, hámozva, hasábokra vágva
2 fehérrépa, hámozva, hasábokra vágva
1 zellergumó, hámozva, hasábokra vágva
1 ek. apróra vágott, friss rozmaring
2 gerezd aprított fokhagym
1 ek. citromlé
1 ek. kókuszzsír
egy pici víz készenlétben

Ezt a köretet mindenképpen egy nehéz, vastag aljú edényben készítsük, mert egy vékony lábasban könnyen leég. Az összes zöldséget vágjuk egyforma nagyságú hasábokra. Forrósítsuk fel a zsiradékot, és dobjuk bele a zöldségeket. Sózzuk, és kevergetve pirítsuk a darabkákat 10 percig. Locsoljuk meg a citromlével, keverjük hozzá a rozmaringot. Fedjük le és takaréklángon pároljuk 15 percig. Közben néha rá kell nézni és megkavarni. Adjuk hozzá a fokhagymát, vegyük le róla a fedőt, és pirítgassuk tovább a zöldségeket.   Akkor jó, amikor a hasáboknak már szép barna szélei is vannak. Ha nagyon muszáj, egy-két kanál vizet önthetünk alá, hogy ne kapjon oda, de anélkül is elkészíthető.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése