2011. február 4., péntek

Majorannás tökmagos-lenmagos fasírt


Ez az ízletes kis fasírt negyed óra alatt elkészíthető egy gyors ebédhez vagy vacsorához.  Főzelékhez, salátával vagy vegyes zöldségkörettel tálalva is kiváló. Én az egyszerűség kedvéért (és mert szenvedélyesen imádok minden hagymafélét), libazsíron megfuttatott póré és lilahagyma ágyon tálaltam. Nagy előnye, hogy hidegen is finom, iskolába, munkahelyre is vihető, vagyis ideális a paleo túlélőcsomagba!
20 kisebb fasírthoz
75 dkg darált sertéshús
2 tojás
5 dkg őrölt lenmag
5 dkg őrölt tökmag
1 kk. szárított majoránna
1 kis csokor vágott petrezselyem
1 nagyobb, felkockázott lilahagyma
1 nyers sárgarépa, finomra reszelve
1 tk. só, őrölt bors, ízlés szerint
tetszés szerinti zsiradék a sütéshez

1 hosszú szál póréhagyma, vékonyan felkarikázva
2 nagy fej lilahagyma, vékonyan felkarikázva
1 tk. libazsír
pici só

A felkockázott lilahagymát megfuttatjuk egy kevés zsíron vagy olajon. A darált húst alaposan összegyúrjuk a tojással, őrölt magvakkal, fűszerekkel, a reszelt répával, a megdinsztelt hagymával, a sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben félujjnyi zsiradékot hevítünk, a darált húsos keverékből kis pogácsákat formázunk és közepes lángon mindkét oldalukon szép pirosra sütjük őket.
 Egy másik, kisebb serpenyőben a libazsíron megdinszteljük a kétféle hagymát.  Ez a hagyma mennyiség kb. a fasírtok feléhez elegendő köret, a többi mehet az uzsonna dobozba!




1 megjegyzés:

  1. Darált pulykacombból készítettem el egy cukkini főzelékhez. Isteni!
    És nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés