2012. január 18., szerda

Mandarinos gesztenyegolyó


Nagyon praktikus, mert egyszerű és gyors. Én imádom a gesztenyét, nekem minden jöhet, ami gesztenyés. A kedvenc édességem a világon a gesztenyepüré, de mivel az most nem játszik, hát másféle gesztenyés recepteket kreálok. Ha ezt a masszát kicsit lágyabbra készítjük, tortakrémnek is egészen kiváló. A friss gyümölcstől üde is, ez ellensúlyozza a gesztenye kissé "nehéz természetét".

Gyors gesztenyegolyó

kb. 30 darabhoz
50 dkg natúr gesztenyemassza
kb. 1,5 dl Cocomas kókusztejszín
6-7 dkg porított vaníliás xylit
2 ek. narancslekvár (az a bizonyos) (vagy 1 tk. reszelt bio narancs héja)
2-3 ek. kakaó
néhány csepp rum vagy aroma
4 mag nélküli mandarin gerezdjei

A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük, fellazítjuk a kókusztejszínnel, hozzáadjuk a vaníliás xylitet, a narancslekvárt (vagy reszelt narancshéjat), a kakaót, és a rumot (vagy aromát). Alaposan összekeverjük. Falatnyi golyókat formázunk belőle és mindegyiknek a tetejére egy-egy mandarinszeletet ültetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése