2011. március 18., péntek

Pástétomok a Harrodsban

A londoni Harrods a világ egyik leghíresebb áruháza, aminek az élelmiszer osztálya egyik kedvenc vadászterületem. Amikor csak tehetem, ellátogatok oda, és megcsodálom a fantasztikus kínálatot. A hozzám hasonló alapanyag és ételőrültek számára földi paradicsom e hely. Az ott készített fotókból néhányat szeretnék megosztani veletek.

Néhány a pástétomok közül: füstölt lazacos-garnélás-spenótos, brandys csirke mousse, narancsos kacsa mousse, zöldborsos kacsapástétom,  füstölt kacsamájpástétom, vörösáfonyás szarvas, mogyorós vadnyúl, valamint fácán, sertés, liba és minden elképzelhető finomság. Ígérem, előállok egy paleo pástétom recepttel mielőtt vasárnap elkongatják az éjfélt...

4 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira, Kedves Paleosok!

    Hamarosan Londonba (Stratford) utazom, hosszabb időre fogok berendezkedni.

    Kutatom, hogy hol találok paleo kompatibilis kínálatot az új életem kialakításához. (Az első időszakban főzni nem tudok majd, mert vendégként lakom.)

    Zöldséget, salátát, gyümölcsöt, magokat és tojást biztosan találok. Kérdés, hogy kis húskészítményt, esetleg sütit/édességet, kókuszkrémet stb.. hol érdemes...?

    És mi a tapasztalat vendéglátó helyekkel? (Mert, hát tojás és kolbász biztos van, csak nem mindegy miben sül...)

    Egyátalán mi a helyzet a paleo táplálkozással, annak ismertségével...?

    Szóval, bármilyen info, tapasztalat jól jön :-), mert a Harrods-ba biztosan nem megyek minden nap, pedig szívesen tenném :-)

    Köszönettel;
    Emma

    VálaszTörlés
  2. Kedves Emma,

    Olyan választékot nem fogsz találni paleo kompatibilis termékekben, mint itthon, mert az Európában egyedülálló. Kókusztejet minden további nélkül találsz, mivel Angliában renhgeteg pakisztáni-indiai eredetű ember lakik, és az indiai konyha alapanyagai mindenhol kaphatók. Jó minőségű húsáru, bio minősített zöldség, vagy bármi sokkal könnyebben elérhető, mint itthon. Vannak kiváló piacok, de a szupermarketek is jók, illetve különböző bioboltok, delikáteszek. Az édesség lesz a legproblémásabb, de árulnak xilitet, ha tudsz otthon sütni. Minden lehető nációnak az étterme megtalálható Londonban, abból lehet mazsolázni olyan ételeket, ami jó. Az indiaiban pl. sok minden jó lesz, mert a curryk ghível készülnek, és sok fűszerrel, legföljebb nem eszel hozzá se rizst, se lepénykenyeret, csak zöldséget.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm.

    Ez meglep, mert épp az angolszász táplálkozástudományi szaksajtó az, ami időnként hangot ad a cukor, glutén stb.. ellentmondásos hatásainak...

    Épp ma - hangolódva a más közegre - a BBC online oldalait olvasgattam és találtam egy rövid napisajtó íráskát a "cukorfüggés" kialakulásának történetéről.... itt:http://www.bbc.co.uk/history/0/20311399

    ..de akkor úgy tűnik, a hétköznapi táplálkozás tudatosság és a piac még nem érett meg...

    Hát, ha majd nagyon hiányzik az itthoni paleo választék, akkor elgondolkodhatok, lehet érdemes ott nyitni valami paleo sütibolt és café szerűséget....(?) és találni hozzá készítésre nyitott együttműködő partnereket..
    hm.. nem is lenne rossz :-)

    Eritritet és/vagy steviat láttál?

    u.i. mindenesetre, annak már örülök, hogy mások a lehetőségek, mint amikor az USA-ban tanultam és az egyetemi kampuszon "hot chocolate fudge" és hasonló rettenetek képezték minden választékot..

    VálaszTörlés
  4. Majd meglátod, hogy az átlag kínálat sokkal "tudatosabb", mint az itthoni, de a paleo elég speciális terület, az még nagyon gyerekcipőben jár. Mondjuk nekem van egy séf barátom, aki kísérletezik vele :-) Steviát lehet kapni, eritritet nem tudom. Xilitet igen. Majd körül kell nézned nagyobb bioboltokban és feltérképezni a választékot.

    VálaszTörlés