2011. március 9., szerda

Sült brokkoli és paprika krém

Ma a Blikk Nők Konyha magazintól itt voltak a lányok ételfotózáson és a maradék alapanyagokból gyorsan összeállítottam ezeket. Aztán a képeket látva azt gondoltam: na, ez az az eset, amikor valami nem szép, de nagyon finom. A brokkoli elég pofás, de a paprikakrém már megsüllyedt, mire a fotó készült. Viszont olyan finom volt, hogy nem győztük kóstolgatni.

40 dkg párolt brokkoli rózsa
só, bors
1 tojás

2 nagy sütőben megsütött piros színű kaliforniai  paprika
2 csipet szárított kakukkfű
só, bors
1 tojás

A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha már fekete foltok vannak a héján. Kihűtjük, a magjait és a szárát eltávolítjuk, meghámozzuk és a húsát feldaraboljuk. Botmixerrel turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a tojást és ezzel is jól kikeverjük.

A brokkolit gőzben megpároljuk, turmixoljuk, az edény alján lévő párolóléből egy-két kanálnyit hozzáadunk. Sózzuk, borsozzuk, és ebbe is belekeverünk egy tojást. Kis kerek tűzálló soufflé formákat megtöltünk vele, (nálam összesen 6 lett belőle) és 180 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés: