2011. december 24., szombat

Rozmaringos diókenyér


NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT NEKTEK!!!
Gondolom, most mindenkinél megy a sütés-főzés-készülődés, csomagolás, szépítkezés. Hát nálunk is... Boldog vagyok, mert itt van a lányom Londonból, ez a legnagyobb ajándék! A ma esti menü nálunk sült kacsamell és comb, vegyes pirított zöldséggel, sütőtökkel, narancsos meggyszósszal. A férjem nagy marmalade rajongó (naná, mint kb. minden angol!), ezt hiányolja is a paleóból. Na, most készítettem neki paleo narancslekvárt. A recept hamarosan várható :-) Ezen kívül egy nagy tál Somlói is ücsörög a hűtőben, ez lesz a ma esti desszert. Recept szintén hamarosan várható. Szilveszterre is ideális lesz. Addig is egy apróság:

Találtam egy új céget, akik magliszteket gyártanak (NATURBIT, forgalmazza a Hunorganic Kft, 2040 Budaörs, Törökbálinti út 38. Tel.: 0623 416 256, www.kenyersutes.hu). Úgy tűnik, hogy a Mediline-ban pillanatnyilag az ő mandula és gesztenyelisztjük van jelen a legkövetkezetesebben. Ez a gesztenyeliszt nem annyira finom őrlésű, mint a Nature Cooktás, ami ebben az amúgy is teljesen rusztikus kenyérben nem probléma. A lisztjeik 250 grammos kiszerelésben kaphatók.
Mostanában többen írták, hogy hozzáragad a tészta a sütőpapírhoz. Én az ALUFIX márkájút használom, azzal nincs ilyen gond.

25 dkg darált dió
4 dkg gesztenyeliszt
4 dkg őrölt lenmag
kb. 1 tk. apróra vágott friss rozmaring levél
2 csipet szódabikarbóna
3 nagy tojás
1 dl víz


A diót összekeverjük a gesztenyeliszttel és az őrölt lenmaggal. Hozzáadjuk a rozmaringot, és a szódabikarbónát. A tojásokat és a vizet gyors mozdulatokkal belekeverjük, amíg teljesen egynemű massza nem lesz. Sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kivesszük a formából és még 20 percre visszatesszük, hogy körben jól meg tudjon sülni a héja. Hűtőrácson kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése