Ne felejtsétek el, hogy a 2010-es Paleolit szakácskönyvben egy egész kis fejezet van az "Ehető ajándékok"-ról! Házi készítésű marcipán vagy csokoládé bonbon, ezek kiváló ajándékok paleo barátoknak, családtagoknak!
Kérdésem lenne hogy én az első szakácskönyvedből az 1. képen látható marcipán desszertet szeretném elkészíteni. Kérdésem hogy kb. meddig áll el ez a desszert? Azért kérdem mert aki kapja annak mennyi időn belül kell elfogyasztania, mert több ízben csinálok? :)
Kedves Kinga, nem ugyanolyan a héjas mandulával. A marcipán lényege, hogy egynemű, nem rusztikus masszát kapjunk. Nem állítom, hogy héjasból nem lehet megcsinálni, de más lesz. Elállni hosszú hetekig eláll, azzal nincs probléma. Hűvös, szellős helyen vagy hűtőben tartandó.
Megcsináltam héjasból és sikerült. Összeállt, lehetett szeletelni kis kockákra. Egyetlen hibája hogy nem olyan szép mint héj nélküli mandulából. De csoki és fogpiszkáló segítségével kidekoráltam + némelyiket be is vontam.
Kedves Elmira!
VálaszTörlésKérdésem lenne hogy én az első szakácskönyvedből az 1. képen látható marcipán desszertet szeretném elkészíteni. Kérdésem hogy kb. meddig áll el ez a desszert? Azért kérdem mert aki kapja annak mennyi időn belül kell elfogyasztania, mert több ízben csinálok? :)
Még egy kérdés, hogy én őrölt, hámozatlan mandulát vettem. Azzal is épp olyan jó?
VálaszTörlésKedves Kinga, nem ugyanolyan a héjas mandulával. A marcipán lényege, hogy egynemű, nem rusztikus masszát kapjunk. Nem állítom, hogy héjasból nem lehet megcsinálni, de más lesz. Elállni hosszú hetekig eláll, azzal nincs probléma. Hűvös, szellős helyen vagy hűtőben tartandó.
VálaszTörlésMegcsináltam héjasból és sikerült. Összeállt, lehetett szeletelni kis kockákra. Egyetlen hibája hogy nem olyan szép mint héj nélküli mandulából. De csoki és fogpiszkáló segítségével kidekoráltam + némelyiket be is vontam.
VálaszTörlésSzuper. Örülök, hogy sikerült :-)
VálaszTörlés