2011. december 17., szombat

Mandulás datolya golyók


Íme egy másik recept, amit ajándéknak is el lehet készíteni! Eszméletlen finom, nehéz abbahagyni... Karácsonyi vendégeskedéshez vagy gyerekzsúrra is ideális, gyors és egyszerű, sütés nélkül készíthető. Darált dióban vagy kakaóban is meg lehet hempergetni! Valahogy rég nem használtam datolyát, és most Jung Andi paleo sütijeit nézegetve találtam egy Narancsos datolyakrémmel töltött sütit, ami nagyon meglódította a fantáziámat. Erre a témára egy torta is készülni fog, amit a napokban szintén megosztok :)
kb. 28 db golyóhoz:
15 dkg magozott datolya
½ dl víz
10 dkg őrölt mandula
5 dkg puha ghí
1 pici rum vagy aroma
½ tk. őrölt fahéj
1 nagy csipet vanília őrlemény
1 ek. kókusztejszín
1 kis narancs reszelt héja és leve
3 dkg átszitált kókuszliszt
3 dkg kókuszreszelék a bevonáshoz

A datolyát felkockázzuk, és a vízzel felforraljuk. Turmixoljuk, és egy tálban összekeverjük az őrölt mandulával, a ghível, a rummal, a fahéjjal, a vaníliával, a kókusztejszínnel, a narancshéjjal és lével, valamint az átszitált kókuszliszttel. Apró golyókat formázunk belőle, meghempergetjük a kókuszreszelékben és tálaljuk. Hűtőben sokáig eláll, ami praktikus, mert jó előre is el lehet készíteni.


6 megjegyzés:

  1. Összefutott a nyál a számban. Ki fogom próbálni!

    Kellemes karácsonyi ünnepeket, és kreatív, sikeres 2012-es évet kíván: egy Paleós

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam... ISTENI!!!! Köszönjük! :-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt Szilveszterre készítettem el, és isteni finom lett, mindenkinek ízlik! :)
    Nagyon boldog új évet és még sok jó receptet! :)

    VálaszTörlés
  4. Neked is BUÉK! A receptgyár non-stop működésben...

    VálaszTörlés