2011. augusztus 8., hétfő

Tejszínes paradicsomszósz cukkini spagettivel


1 kg nagyon érett paradicsom
1 apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 ek. olíva olaj
só, bors
friss kakukkfű
6 dkg kesudió
2 dl víz
A spagettihez:
5 db kis, tömör húsú cukkini
1 ek. ghí
só, bors

A kesutejszínhez a kesudiót és a vizet turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, amíg egynemű, tejszínszerű állagot nem kapunk. Mindig marad az alján néhány nagyobb darabka, ezért én át szoktam szűrni teaszűrőn a készítményt.  A paradicsomok tetejét bevágjuk, és egy percre forró vízbe tesszük őket. Így könnyedén lehúzható a héja.
Az olíva olajon szép sárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a hámozott, feldarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 3 szál kakukkfüvet. Fedő nélkül főzzük addig, amíg szépen besűrűsödik, a leve elfő. Ekkor hozzákeverjük a kesutejszínt.
A cukkinikat hosszában vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. A ghít megolvasztjuk, és a cukkini szálakat egy perc alatt átforgatjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk. Kis adagokat tányérra halmozunk a párolt cukkiniből, a tetejére teszünk a szószból, köré teszünk még pár szál cukkinit és tálaljuk. Ha van kéznél egy paleo kenyérke, akkor bátran együk meg hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése