Sokan kérnek cukkinis receptet, mert ilyenkor annyi van, hogy nem győzik felhasználni. Nem mondom, hogy ez a recept annyira segít ezen a problémán, de egyet azért bele lehet reszelni a töltelékbe. Mostanában eléggé rákaptunk e töltött gombára, még a fiamnak is nagyon ízlik, ami nektek nyilván nem mond semmit, de én tudom, hogy ez a legnagyobb siker, amit egészséges recepttel elérhetek a világon… Egy jó nagy vegyes salátával tökéletes nyári étek.
1 kg szép nagy csiperke gomba
5 dkg húsos bacon apró kockákra vágva10 dkg füstölt tarja apró kockákra vágva
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. szárított bazsalikom, oregánó vagy kakukkfű (persze frisset is lehet!)
1 csokor vágott petrezselyem
1 kis finomra reszelt cukkini
3 tojás
10 dkg őrölt mandula
olíva olaj
A gombákat megmossuk, leszárítjuk, szárukat kitördeljük. A kalapokat egy nagy tűzálló tálban nyitott felükkel felfelé egymás mellé helyezzük. A gombaszárakat egész apróra vagdaljuk. Egy kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát a baconnel és a tarjával, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított gombaszárakat, választott zöldfűszert, petrezselymet, és cukkinit. Pár percig együtt pároljuk. Eloltjuk a lángot, a tölteléket kicsit kihűtjük, belekeverjük a tojásokat és a mandulát. A kalapokba töltjük, finoman meghintjük olíva olajjal és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.
Kedves Elmira! A mintaétrenddel kapcsolatba érdeklődnék a sós reggelinél milyen paleo kenyérre gondolsz?
VálaszTörlésKedves Éva! Nagyon sok kenyérrecept van a különböző paleo blogokon, mazsolázz belőle, és amelyek Neked szimpatikus, azt készítsd el. Paleovital az egyik legnagyobb blog, ott biztosan találsz többet is.
VálaszTörlésKedves Elmira,
VálaszTörlésfelkeltette az érdeklődésemet a cukkinis töltött gomba, ámde hiányzik a reszelt cukkini a receptből. Valószínűleg a töltelékhez kell hozzá keverni?
Üdvözlettel:
Herczeg Andrea
Elnézést, igen, igen!
VálaszTörlés...valaki elkészítette már ezt a receptet?
VálaszTörlés