Egyszerű, gyors, szép és nagyon finom! Ilyen melegben jobb nem órákat tölteni a tűzhely mellett. Egy nagy salátával ideális könnyű nyári ebéd vagy vacsora.
4 db naphal filé
3 ek. friss, apróra vágott snidling1 ek. vágott, friss bazsalikom
3 ek. apró kápia paprika kockák
3 ek. olíva olaj
pár csepp friss citromlé
só, bors
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A halfiléket hosszában kettévágjuk. Az így kapott csíkokat sózzuk, frissen őrölt borssal és egy pár csepp citromlével meghintjük, a vágott bazsalikommal megszórjuk és feltekerjük. A csigákat egy kiolajozott tűzálló tálban egymás mellé fektetjük. Megszórjuk 1 kanál snidlinggel és egy kanál paprika kockával, és kevés olívát locsolunk a tetejére. 22 percig sütjük, és a maradék snidlinggel, paprika kockával és friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Elmira, hol lehet naphalat kapni?
VálaszTörlésA Metróban még sose láttam.
Ja, az ott kapható pisztráng már konyhakész? Még sose vettem, de megcsinálnám a szakácskönyvből a pisztáng receptedet.
Köszi
Anita
Kedves Anita,
VálaszTörlésÉn a Bosnyák téri piacon vettem, de a Lehelen is szokott lenni. Úgy rámlik, hogy a Metrős pisztráng belezett, de a feje rajta van. De nem esküszöm meg rá, mert régen vettem.
Elmira