2011. augusztus 27., szombat

Naphal tekercsek


Egyszerű, gyors, szép és nagyon finom! Ilyen melegben jobb nem órákat tölteni a tűzhely mellett. Egy nagy salátával ideális könnyű nyári ebéd vagy vacsora. 

4 db naphal filé
3 ek. friss, apróra vágott snidling
1 ek. vágott, friss bazsalikom
3 ek. apró kápia paprika kockák
3 ek. olíva olaj
pár csepp friss citromlé
só, bors

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A halfiléket hosszában kettévágjuk. Az így kapott csíkokat sózzuk, frissen őrölt borssal és egy pár csepp citromlével meghintjük, a vágott bazsalikommal megszórjuk és feltekerjük. A csigákat egy kiolajozott tűzálló tálban egymás mellé fektetjük. Megszórjuk 1 kanál snidlinggel és egy kanál paprika kockával, és kevés olívát locsolunk a tetejére. 22 percig sütjük, és a maradék snidlinggel, paprika kockával és friss bazsalikommal díszítve tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Elmira, hol lehet naphalat kapni?
    A Metróban még sose láttam.
    Ja, az ott kapható pisztráng már konyhakész? Még sose vettem, de megcsinálnám a szakácskönyvből a pisztáng receptedet.

    Köszi
    Anita

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anita,

    Én a Bosnyák téri piacon vettem, de a Lehelen is szokott lenni. Úgy rámlik, hogy a Metrős pisztráng belezett, de a feje rajta van. De nem esküszöm meg rá, mert régen vettem.

    Elmira

    VálaszTörlés