Szakácskönyv írás közben, amikor menetrendszerűen egész nap főzök, nagyon értékelem az egyszerű, gyors fogásokat, amit fél órán belül feltálalhatok. Ezt múlt hétvégén ettük, gyönyörű időben, kint ülve, a fák között. A férjem mindig azt mondja, hogy minden ételnek jobb íze van, amikor a szabadban esszük, és ebben van valami, de azért a szobában is lecsúszna ez a finom, fűszeres máj. Amúgy is nagyon szeretem a szárnyasmájakat, de csilivel és fokhagymával dupla élvezet volt.
2 adaghoz35 dkg csirkemáj
1 kimagozott, aprított piros csilipaprika3 gerezd aprított fokhagyma
3 ág friss kakukkfű levelei
só, bors
1 ek. libazsír
A körethez:
1 felkarikázott póréhagyma1 nagy, vékonyan szeletelt sárgarépa
só, bors
2 ek. olíva olaj
6 dkg vegyes saláta levél
A libazsírt felhevítjük, és a csirkemájakat mindkét felükön átsütjük. Hozzáadjuk a csilit, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és a fűszerekkel is sütjük még 1-2 percig. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk. Egy másik edényben felmelegítjük az olíva olajat, és megdinszteljük a póréhagymát és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk. A májat a zöldségekkel és a ropogós salátalevekkel tálaljuk. A salátára lehet pár csepp citromlevet, olajat tenni, én mostanában megszerettem a máriatövis olajat, de lehet olíva vagy egyéb kedvenc is.
Mikorra várható kb. a szakácskönyv megjelenése?
VálaszTörlésKedves Ramóna,
VálaszTörlésNem tudom a pontos dátumot, de szerintem kb. úgy, mint tavaly, tehát november közepén. 145 új recepttel! :-)