2011. augusztus 31., szerda

Csilis csirkemáj


Szakácskönyv írás közben, amikor menetrendszerűen egész nap főzök, nagyon értékelem az egyszerű, gyors fogásokat, amit fél órán belül feltálalhatok. Ezt múlt hétvégén ettük, gyönyörű időben, kint ülve, a fák között. A férjem mindig azt mondja, hogy minden ételnek jobb íze van, amikor a szabadban esszük, és ebben van valami, de azért a szobában is lecsúszna ez a finom, fűszeres máj. Amúgy is nagyon szeretem a szárnyasmájakat, de csilivel és fokhagymával dupla élvezet volt.
2 adaghoz
35 dkg csirkemáj
1 kimagozott, aprított piros csilipaprika
3 gerezd aprított fokhagyma
3 ág friss kakukkfű levelei
só, bors
1 ek. libazsír

A körethez:
1 felkarikázott póréhagyma
1 nagy, vékonyan szeletelt sárgarépa
só, bors
2 ek. olíva olaj
6 dkg vegyes saláta levél

A libazsírt felhevítjük, és a csirkemájakat mindkét felükön átsütjük. Hozzáadjuk a csilit, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és a fűszerekkel is sütjük még 1-2 percig. Sózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk. Egy másik edényben felmelegítjük az olíva olajat, és megdinszteljük a póréhagymát és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk. A májat a zöldségekkel és a ropogós salátalevekkel tálaljuk. A salátára lehet pár csepp citromlevet, olajat tenni, én mostanában megszerettem a máriatövis olajat, de lehet olíva vagy egyéb kedvenc is.

2 megjegyzés:

  1. Mikorra várható kb. a szakácskönyv megjelenése?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ramóna,

    Nem tudom a pontos dátumot, de szerintem kb. úgy, mint tavaly, tehát november közepén. 145 új recepttel! :-)

    VálaszTörlés