2011. szeptember 12., hétfő

Gyümölcsös pulykamell curry


Az elmúlt héten nagyon elfáradtam, és amikor fáradt vagyok, akkor is tudok fázni, amikor különben meleg van. Ilyen napokon nagyon jólesik egy csípős, melegítő hatású fűszerekkel teli curry. Ez indított arra, hogy nekiálljak ennek a kókusztejben főtt egytálételnek, amit kis segítséggel 40 percen belül el lehet készíteni. Az idény vége felé közeledő cukkinik, patisszonok és a fantasztikus érett paradicsomok méltó felhasználása ez az igazi pocakmelegítő curry!
3-4 adag
1 ek. ghí
1 nagy fej hagyma
½  felkarikázott póréhagyma
50 dkg vékony csíkokra vágott pulykamell filé
1 aprított sárgarépa
½ hámozott, kimagozott patisszon
1 felkockázott paradicsom
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. kurkuma
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt koriander
2 csipet cayenne bors
2 babérlevél
3-4 dkg aszalt áfonya (mazsola is lehet)
frissen őrölt fekete bors

1,5 dl víz
1 felkockázott cukkini
1 dl sűrű kókusztej
2 gerezdekre vágott nektarin és 3-4 szál újhagyma aprított zöldje a tálaláshoz

A ghín megdinszteljük a hagymát, és a póréhagymát. Hozzáadjuk a pulyka csíkokat és néhány percig együtt pirítjuk. Mikor a hús már minden oldalon kifehéredett, beletesszük a répát, a patisszont, a paradicsomot, az összes fűszert, az áfonyát, a sót és a vizet. Felforraljuk, és lefedve pároljuk kb. 15 percig. Hozzáadjuk a cukkinit és a kókusztejet, visszatesszük a fedőt, és további 10 percig főzzük. Minden tányérra szedünk egy adagot, a tetejére tesszük a nektarin szeleteket és megszórjuk a zöldhagymával. Forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése