2011. július 31., vasárnap

Szőlőzselé


10-15 darabhoz, a forma méretétől függően
Ehhez a könnyű édességhez mindenképpen szükségünk lesz valamilyen szilikon formára, amiből könnyen kiboríthatjuk a kész zseléket. Én itt viszonylag kicsi, virággal díszített formát használtam. Az agar-agar ázsiai élelmiszereket árusító, vagy nagyobb bioboltokban kapható zselésítő anyag, ami egy fajta tengeri vörösmoszatból készül. Nagyon könnyű vele dolgozni. A Mediline-ban pl. van Rapunzel agar-agar, illetve a Nagycsarnok alagsorában lévő Ázsia boltban árulnak Thaiföldi agar-agart kis zacskós kiszerelésben. Ha valaki inkább a zselatint preferálja, azzal is készíthető, a zacskón lévő használati utasítást követve.

2,5 dl sárga és 2,5 dl piros szőlőlé (frissen préselt)
összesen 1 tk. agar-agar
kisméretű egész szőlőszemek

A kétféle színű szőlőlevet külön-külön kis edénybe tesszük. Mindkettőbe belekeverünk fél teáskanálnyi  agar-agart és kevergetve felforraljuk. A sárga színű folyadékkal megtöltjük a formákat, kicsit hagyjuk hűlni, mindegyikre ráteszünk egy-egy szőlőszemet és rákanalazzuk a piros levet, úgy, hogy pont a forma pereméig érjen. Hagyjuk teljesen kihűlni és megdermedni. Tányérra borítjuk a zseléket, és friss szőlővel díszítve tálaljuk. Ha felnőttek fogyasztják, borral is készíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése