2011. január 3., hétfő

Gyors csirke curry


Hat év Angliában (ahol a legnépszerűbb étel a curry), majd két év dél-kelet Ázsiában megtette a magáét, mert nagyon szeretem az egzotikus fűszereket, a csípős, intenzív ízeket. Ez a csirkemell curry nem túl erős, az európai ízlés számára is megfelelően felhasználóbarát. Télen különben is kifejezetten jólesnek ezek a „vérpezsdítő” fűszerek.
80 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
1 ek. zsír
2 közepes hagyma, apróra vágva
1 nagy gerezd vágott fokhagyma
2 kisebb sárgarépa, felkarikázva
¼ kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt gyömbér
1 kk. római kömény
1 kk. madras curry por (lehet közepes vagy enyhe)
kb. 2 dl víz
1 púpos ek. kókuszvaj (creamed coconut)
1 csokor friss, vágott korianderzöld a tetejére
só, őrölt fehérbors

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst és a fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, szegfűszeget, gyömbért, római köményt, curry port, sót és a vizet. A kanálnyi kókuszvajat belereszeljük, vagy késsel apróra vagdossuk és a léhez adjuk. Lefedjük és lassú tűzön puhára főzzük. Párolt brokkolival vagy egyéb kedvenc zöldséggel, koriander zöldjével megszórva tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira! Először is BUÉK !!!
    Nagyon örülök, hogy egy ilyen izgalmas, fűszeres, egyszerűen elkészíthető csirkefogással leptél meg bennünket az újévben :)
    Amint teszteltem a receptet, írok a tapasztalataimról.

    Köszönjük szépen mégegyszer!!!

    VálaszTörlés
  2. BUÉK neked is! Örülök, hogy tetszik. Jön még sok fűszeres recept az elkövetkezendő időszakban.

    VálaszTörlés