Hat év Angliában (ahol a legnépszerűbb étel a curry), majd két év dél-kelet Ázsiában megtette a magáét, mert nagyon szeretem az egzotikus fűszereket, a csípős, intenzív ízeket. Ez a csirkemell curry nem túl erős, az európai ízlés számára is megfelelően felhasználóbarát. Télen különben is kifejezetten jólesnek ezek a „vérpezsdítő” fűszerek.
80 dkg csirkemell filé, kockákra vágva
1 ek. zsír
2 közepes hagyma, apróra vágva
1 nagy gerezd vágott fokhagyma
2 kisebb sárgarépa, felkarikázva
¼ kk. őrölt szegfűszeg
1 kk. őrölt gyömbér
1 kk. római kömény
1 kk. madras curry por (lehet közepes vagy enyhe)
kb. 2 dl víz
1 púpos ek. kókuszvaj (creamed coconut)
1 csokor friss, vágott korianderzöld a tetejére
só, őrölt fehérbors
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst és a fokhagymát. Pár percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, szegfűszeget, gyömbért, római köményt, curry port, sót és a vizet. A kanálnyi kókuszvajat belereszeljük, vagy késsel apróra vagdossuk és a léhez adjuk. Lefedjük és lassú tűzön puhára főzzük. Párolt brokkolival vagy egyéb kedvenc zöldséggel, koriander zöldjével megszórva tálaljuk.
Kedves Elmira! Először is BUÉK !!!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy egy ilyen izgalmas, fűszeres, egyszerűen elkészíthető csirkefogással leptél meg bennünket az újévben :)
Amint teszteltem a receptet, írok a tapasztalataimról.
Köszönjük szépen mégegyszer!!!
BUÉK neked is! Örülök, hogy tetszik. Jön még sok fűszeres recept az elkövetkezendő időszakban.
VálaszTörlés