2011. január 24., hétfő

Gesztenyekrém leves pirított baconnal

Somogyi Anita fotója

Ilyentájt már legtöbbünknek bőven elege van a hidegből és jólesnek a melengető, forró levesek. Ez a könnyű, krémes finomság nagyon egyszerűen elkészíthető. Mi borjúcsontból főtt levessel higítottuk, ami nagyon jól működött benne, de bármilyen más húsleves is megteszi.

25 dkg édesítetlen gesztenye massza
1 ek. libazsír
2 szál póréhagyma, vékonyan felkarikázva
3 szál friss kakukkfű
1 l húsleves
só, bors
bacon szeletek és sült gesztenye a tálaláshoz
 
Egy lábasban hevítsük fel a zsiradékot és fonnyasszuk meg a póréhagymát. Adjuk hozzá a levest és morzsoljuk bele a natúr gesztenye masszát. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a kakukkfüvet és keverjük el egyenletesen. Fedő alatt, kislángon főzzük kb. 15 percig. Turmixoljuk, és ha teljesen sima állagot szeretnénk elérni, akkor szűrjük is át a levest.

A bacon szeleteket süssük ropogósra, és a sült gesztenyével együtt, levesbetétként tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. a maradékot ma ettem meg reggelire. mondanom sem kell, hogy mennyire ízletes, és milyen jól esett ezen a hideg reggelen a forró leveske ... mmm :)

    VálaszTörlés