2011. január 25., kedd

Csíkos töltött alma



4 adag

4 közepes méretű piros héjú alma
20 dkg őrölt mandula
2 kis narancs frissen facsart leve
1 púpozott ek. xylit
½ kk. vanília őrlemény vagy 1 rúdból kikapart magok
4 kk. ghí (tisztított vaj), vaj vagy kókuszzsír

A mandulát összekeverjük a narancslével, a xylittel, és a vaníliával.

Az almákat nem hámozzuk meg, viszont a magházat kivágjuk. Ha valakinek van ehhez szerszáma, azzal a legkönnyebb: egy mozdulattal egy henger alakú darabot kiváj az alma közepéből. Éles késsel 4-5 karikára vágjuk az almát és a karikák közé mindig egy vékony réteget nyomkodunk a mandulás masszából. Tűzálló tálba egymás mellé helyezzük őket, a közepén lévő lukba belenyomjuk a ghí darabot és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben fél óra alatt megsütjük. Langyosan és hidegen egyaránt nagyon finom.

3 megjegyzés:

  1. huhúúú! almafüggő vagyok! :) köszönjük ezt is!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Elmíra! Nézz be hozzám a Paleolihletre. Van ott számodra egy meglepi:-D BB

    VálaszTörlés
  3. Kedves BB!

    Nagyon köszönöm, igazán kedves vagy. A technikai bravúrokat majd vasárnap végrehajtom!

    E

    VálaszTörlés