2010. december 31., péntek

Sült körte póréhagymával

Ez a köret kiválóan passzol a töltött csirkéhez, próbáljátok ki valamikor az új évben. Vasárnapi ebédnek sem utolsó! Nem-paleo vendégek sem fognak panaszkodni, ha ezt kínáljátok nekik...
2 póréhagyma, karikára vágva
2 körte, vékonyan szeletelve
1 tk. vágott, friss tárkony levél
2 zsálya levél, apróra tépkedve
1 ek. libazsír, vagy 2 ek. olíva olaj (vagy egy kevés apróra vágott húsos szalonna)
só, bors

A zsiradékon először mindkét felükön megsütjük a körteszeleteket, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a felkarikázott póréhagymát, és szép lassan, kislángon addig pároljuk, amíg megpuhul. Sózzuk, borsozzuk, visszatesszük a körteszeleteket, és a sült csirke mellé tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése