2-3 egész csirkecomb
5-7 dkg finomra reszelt libamáj vagy apróra vágott csirkemáj
2 ek. őrölt mandula
2 ek. őrölt szezámmag
1-2 finomra reszelt kis sárgarépa (kb. 7 dkg)
1 tojás
1 csipet kakukkfű
1 csipet rozmaring
1 csipet erős paprika
2 ek. vágott petrezselyem
1 kis gerezd zúzott fokhagyma
1 kk. reszelt citromhéj
só, bors, ízlés szerint
A töltelékhez összekeverjük a libamájat, az őrölt mandulát és szezámmagot, a reszelt répát, a tojást, a fűszereket, fokhagymát, citromhéjat, sót és borsot. A csirkedarabokat megsózzuk. A csirke bőrét óvatosan fellazítjuk, és a tölteléket a hús és a bőr közé tömködjük. Szépen megformázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 55-60 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése