2013. július 29., hétfő

Búzavirágos saláta és Bogyós gyümölcs kehely pirított mandulával



Nagy melegben az is szempont, hogy ne kelljen a tűzhely mellett rostokolni túl sokat. Ez a két szépség/finomság ideális nyári csemege. A búzavirágos salátához a METRO áruházban találtam a virágokat, és egy vegyes salátalevél mixhez kevertem hozzá. Annyira dekoratív, hogy nyári partik dísze lehet.

A desszerthez 4 személyre:

15 dkg málna
15 dkg fekete szeder
15 dkg aprószemű eper
8 ek. kókusztejszín
5 dkg hámozott, szeletelt mandula
1 ek. kókuszcukor
egy csipet őrölt fahéj

A gyümölcsöt négy kehelyben elosztjuk, meghintjük kókusztejszínnel. A mandulát a kókuszcukorral és a fahéjjal átpirítjuk, kihűtjük, és a gyümölcskelyhek tetejére szórjuk. Természetesen más gyümölcs kombinációval is készülhet.



5 megjegyzés:

  1. Látványnak sem rossz!! a virágszirmokat is megettétek? nekem van a kerítés mellett katángkoró, olyan szép kék virága van, nem rossz ötlet, ha meg nem eszem, de szép.....

    VálaszTörlés
  2. Megettük a virágokat, igen. Az ehető virágok egy külön tudomány, az első szakácskönyvünk "A modern gyűjtögető" fejezetében is írtam ezekről.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Elmira!
    Nagyon izgalmasak ezek a finomságok, de én most másról szeretném a véleményedet kérni. Egy ideje "félpaleo" módon étkezem, nekem nagyon megfelel, főleg, mert egyáltalán nem vagyok édesszájú, nem is sütögetek, max. zsemlefélét, de csak ritkán. Viszont nagyon szeretem a főzelékeket, de a saját anyagával sűrítés nekem nem igazán tetszik, ezért az utóbbi néhány főzelékemet egy kanálnyi lenmagliszttel sűrítettem, amitől csodás selymes állaga lett, olyan "igazi főzelékes"!
    Ezt a sűrítési módot még nem olvastam sehol - remélem, nem rossz, ugye?
    Mi a véleményed?
    Bocsánat, hogy itt kérdezem, de nem találtam más elérhetőséget.
    Üdvözlettel: Éva

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva! Most jöttem meg szabadságról, így csak most válaszolok. Semmi gond nincs a lenmaglisztes sűrítéssel, ha nálad ez ízre beválik. Én tojássárgáját szoktam kikeverni egy kis mandula vagy kókusztejszínnel és azzal sűrítek, pl. tökfőzeléket.

    VálaszTörlés
  5. Elmira, csak azért kérdeztem rá, mert elsőre nem tudtam, mennyi lenmaglisztet lehet fogyasztani, de később rájöttem, hogy ha süteményekbe több tíz dekákat lehet használni, akkor nem lesz baj a sűrítésnél sem... Szóval azóta kiokosodtam! Nem zavar az íze, a fűszeres főzelékekben elmegy.
    Köszönöm a választ!

    VálaszTörlés