2013. július 29., hétfő

Cukkini szendvics bolognai raguval


A cukkinit minden formában imádom, egyik kedvenc zöldségem. Ilyenkor lehet tobzódni benne, és meg is teszem! Ehhez a finomsághoz maradék ragut is lehet használni, de érdemes hozzá főzni egyet, mert nagyon finom, kellemes étel kerekedik belőle.


Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy vöröshagyma, aprítva
3 gerezd áttört fokhagyma
2 ek. olíva olaj
70 dkg tetszés szerinti darált hús
60 dkg hámozott, felkockázott paradicsom
1-2 apróra kockázott sárgarépa (opcionális)
1/2-1/2 tk. oregánó, bazsalikom és kakukkfű
2 vastagabb, de zsenge cukkini, szeletelve
pirított hagyma a tetejére (3 vörös vagy lilahagymából)
a sütéshez zsír
só, bors


A cukkinit felszeleteljük és a karikák mindkét oldalát egy-egy percig sütjük. A raguhoz megpirítjuk a hagymát, a fokhagymát, a darált húst, hozzáadjuk a paradicsomot, a répát, a fűszereket, sót és borsot. Sűrű szószt főzünk belőle. A tetejére szánt hagymát megpirítjuk. Két-két elősütött cukkini szelet közé teszünk a raguból, a tetejére kanalazunk egy kis sült hagymát és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése