2013. július 13., szombat

Lazacbatyu cukkini tócsnin


Nyári romantikázáshoz ideális ez a gyönyörű, könnyű fogás. Nekünk nagyon bevált :-)

Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg bőr nélküli lazacfilé
15 dkg fehér húsú hal (pl. harcsa, fogas, tőkehal)
1 tojás
só, frissen őrölt bors
2 ek. aprított, friss bazsalikom
1 tk. reszelt citromhéj
1 tk. friss citromlé
2 ek. olíva olaj
1 közepes, zsenge cukkini
2 nagy tojás
só, bors
10 dkg őrölt mandula
1 ek. kókuszzsír vagy libazsír
1 gerezd aprított fokhagyma
5 aprított bazsalikom levél
3 ek. szűz olíva olaj

A cukkiniból hosszában négy hajszál vékony szeletet vágjuk, besózzuk. A lazacból figyelmesen kihúzogatjuk a szálkákat, és kb. 15 cm hosszú, 4 cm széles, vékony szeletekre vágjuk. A fehér húsú halat felkockázzuk, a tojással, sóval, borssal, egy kanálnyi bazsalikommal, a citromhéjjal és lével turmixoljuk. Két lazaccsíkot kereszt alakban egymásra helyezünk, a közepére kanálnyi halmasszát helyezünk, és mindkét irányban ráhajtjuk a lazacot. Az egészet egy szelet cukkiniba csomagoljuk, és olíva olajjal kikent tepsibe tesszük. Összesen négy kis csomagot készítünk. 170 fokon 15 percig sütjük.

A maradék cukkinit lereszeljük, sóval, borssal ízesítjük, a tojással és a mandulával összekeverjük, és a felforrósított zsiradékon négy tócsnit sütünk belőle. A lazacbatyukat a tócsnira helyezzük, kevés fokhagymával és bazsalikommal kikevert olíva olajjal megöntözzük, és frissen tálaljuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése