2011. október 29., szombat

Csirkemell tárkonyos mustárral és baconnel


Öcsémék elköltöztek Svájcba, amit nagyon sajnálok, mert eddig egy házban laktunk. Jó volt ilyen közelről látni felnőni a gyerekeit, és szinte nap mint nap találkozni. De ahogy a bölcsesség tartja: minden rosszban van valami jó. Mivel sógornőm fantasztikusan kreatív és jó háziasszony, konyhájában nagyon érdekes és különleges alapanyagok találhatók. Ezekből „örököltem” néhányat, mert hát mindent nem lehetett becsomagolni. Kaptam többek között tunéziai harissát (csípős csilikrém), líbiai datolyaszirupot, többféle frissen szedett bogyós gyümölcsöt lefagyasztva, csodás kerti paradicsomokat, ibolya fagylaltot, és így jutottam ehhez a bizarrul zöld színű mustárhoz is, aminek intenzív, finom tárkonyillata van. Nagyon jól harmonizál a csirkemell könnyű, semleges ízű húsával.

80 dkg csirkemell filé
1+1 púpozott tk. libazsír
10 dkg bacon
1-1 ek. apróra vágott snidling, kapor és petrezselyem
1 nagy ek. tárkonyos dijoni mustár
só, bors

1 felkockázott sárgarépa
1 felkockázott fehérrépa
1 kis felkockázott zellergumó
20 dkg felkockázott kanadai sütőtök
1 szeletelt piros kaliforniai paprika
1 felkockázott cukkini
1 csomó felkarikázott újhagyma
1 fej aprított lilahagyma

A csirkemellet csíkokra vágjuk. Az egyik kanál libazsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, rátesszük az apróra vágott bacont és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és minden oldalán átpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, és kb. 10-12 perc alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, és még egy percig együtt pirítjuk. A zöldségkörettel azon frissiben tálaljuk.

Az előkészített zöldségeket egy wokban vagy nagy serpenyőben a felhevített zsíron átpirítjuk, és folyamatosan kevergetve sütjük-pároljuk. Ha puhábban szeretjük, akkor aláönthetünk egy kevés vizet, és lefedve pár percig gőzben is átpárolhatjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, tálaljuk.




2 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon finom lesz, mindenképpen elfogom késziteni.

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem.Nagyon ízlett a páromnak is.Nagyon finom.Elképzelhető karácsonyra is megcsinálom,ha jönnek a gyerekek.

    VálaszTörlés