2011. február 14., hétfő

Valentin napi avokádókrémes töltött tojás


                                                               Szívsaláta

Néha jártomban-keltemben megkívánok egy kaszinótojást, de nem visz rá a lélek, hogy megvegyem, mert tudom, hogy se finom nem lesz, se jót nem tesz nekem, hiszen bőven van benne étolaj és cukor (az adalékanyagokról nem is beszélve). Ma reggel is éppen ez történt. Aztán gondoltam egyet, és vettem egy jó érett avokádót, amiből nagyon finom tojástölteléket lehet készíteni. Az eredmény teljes mértékben megelégedésemre szolgált és olyan szép volt, hogy majd megszólalt!
4 keménytojás
1 puha, érett avokádó
1 ek. aprított, friss petrezselyem levél
kb. 1 tk. friss citromlé
só, frissen őrölt bors
1 paradicsom, karikákra vágva
1 hónapos retek, vékonyan szeletelve
fél fej lilahagyma, hajszálvékony karikákra vágva
1 szívsaláta (tényleg így hívják, és a Tescoban kapható)

A keménytojásokat hosszában kettévágjuk és a sárgákat egy tálba tesszük. Villával összetörjük, hozzáadjuk az avokádó húsát, sót, borsot, petrezselymet és citromlevet. Botmixerrel simára keverjük. A kivájt fél tojásokba töltjük (én nyomózacskóval csináltam, de kanállal is épp olyan jó).  A tányéron elrendezzük a szívsaláta leveleket és a paradicsom karikákat, mindegyikre ráültetünk egy fél töltött tojást, és retek szeletekkel, lilahagymával díszítjük. Valentin nap lévén szív alakú lenmag keksszel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!

    Szuperek a receptjeid! Szívből gratulálok! Munkádhoz sok sikert és kreatív erőt kívánok.

    üdvözlettel:
    Egy paleós

    VálaszTörlés
  2. Kedves Elmira!
    Szeretném ha megírná, van-e különbség a kétféle csomagolású Nyírfacukor között. Ami miatt aggódok: a zöld dobozra nincs ráírva:
    Származási hely: Finnország
    Alapanyag: fa
    Ettől még ugyanaz, netán hamisítvány?
    Üdvözlettel melizsu

    VálaszTörlés
  3. Kedves Sándor!

    Elnézést, csak most látom a levelét. Az összes nyírfacukor tulajdonképpen xylit. Nagy minőségi eltérés nincs közöttük. Még jobb a xukor zéró nevű édesítő, ami teljesen 0 kalóriás és a GI-ja is nulla.

    VálaszTörlés