2011. február 16., szerda

Banános-mandulás muffin


A vaníliaőrlemény, amit sok receptben használok, a német bio cég, a Rapunzel terméke. Nagyon praktikus és gazdaságos, és meg lehet vele spórolni a vanília rúdból való kapargatás lépését. Isteni illata van, élvezeti értéke teljesen egyenértékű a vanília rúddal. A Mediline üzletházban kapható, valamint a Prime Sweet és a Xukor Zéró is. Érdemes átböngészni a kínálatukat, minden van egy helyen, és ha valaki a cégére ki tud váltani kártyát, jelentős árkedvezménnyel vásárolhat. Cím: 1139 Bp. Csizma utca 4. További infó: www.mediline.hu

12 darabhoz:
40 dkg őrölt mandula
5 dkg finomszemű kókuszreszelék
½ tk. vanília őrlemény
fél zacskó sütőpor vagy 1 kk. étkezési szódabikarbóna
3-4 csapott ek. xylit, erythrit (Xukor Zéró)vagy Prime Sweet
3 tojás
2 kis banán
a forma kenéséhez zsiradék

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A mandulát összekeverjük a kókusszal, a vaníliával, a sütőporral és az édesítővel. Hozzákeverjük a tojásokat és egy kevés vizet (kb. 1 dl). A muffinformát vékonyan kiolajozzuk, és ezt a mennyiséget elosztjuk 12 részre. A banánokat meghámozzuk és kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk. Mindegyik muffinba belenyomunk egy banánkarikát és kb. 20 perc alatt megsütjük.


3 megjegyzés:

  1. Megsütöttem ezt ma este, nagyon finom lett!:) A banán feldobja, jó ötlet volt beletenni. Köszönjük a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Elmira!

    Köszönöm a jobbnál jobb recepteket! Én eddig gondolkodás nélkül beletettem a palao(nak gondolt) ételeinkbe a sütőport. Foszfátmentes bio sütőport használtam, de most néztem meg tüzetesebben, hogy tartalmaz kukoricakeményítőt is. Kutattam a neten, és nem találtam abszolút "tiszta" sütőport. Vagy kukoricakeményítő, vagy búzaliszt (még a gluténmentes sütőporban is!!!) van mindegyikben. Melyiket ajánlod? Vagy úgy vagyunk ezzel, hogy ennyitől még nagy baj nem lehet? Köszönöm ha megtisztelsz válaszoddal! Baráti öleléssel: Piroska

    VálaszTörlés
  3. Kedves Piroska, nyugodtan használhatsz szódabikarbónát sütőport helyett, abban nincs keményítő. Kb. a fele is elég belőle. Én is inkább azt használok, de néha sütőport is, a foszfát- és gluténmenteset. A szódabikarbóna tisztább szer.

    VálaszTörlés