2020. február 1., szombat

Vörösboros vaddisznócomb




A farsangi időszak jellegzetes ételei közé tartoznak az alkohollal készült pecsenyék, a kocsonya, és a már szimbolikussá vált farsangi fánk. Ez a vaddisznócomb egy igazi téli ínyencség, érdemes legalább egyszer egy évben elkészíteni!




Elkészítési idő: kb. 4 óra

1 vastag szelet füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 kg vaddisznócomb
1 kk. mustármag
1 kk. koriandermag
5 szem borókabogyó
3 babérlevél
4 ág kakukkfű
1 fej fokhagyma, kettévágva
1 ek. dijoni mustár
2 sárgarépa, felkarikázva
2 paszternák, felkarikázva
1 dl vörösbor
4 alma
8 tk. mirelit ribizli
3 dkg eritrit

Egy nehéz vaslábas vagy hőálló fedeles kerámia cserépedény aljára tesszük a szalonnaszeletet, ráterítjük a karikára vágott hagymát. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, és a hagymára fektetjük. Hozzáadjuk az összes fűszert, a fokhagymát és a mustárt, aláöntünk egy pohár vizet, lefedjük és 3 órára 150 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a bort, és visszatesszük újabb egy órára. Az almákat kettévágjuk, magházukat kivágjuk, a mélyedést kitöltjük egy-egy kanálnyi ribizlivel, megszórjuk eritrittel (vagy tetszés szerint egyéb édesítőt is használhatunk) és egy külön tűzálló edényben megsütjük. A hús és a zöldségek mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése