2020. február 16., vasárnap

Romantikus falatok kettesben


Eredetileg Valentin napra terveztem ezeket a kis finomságokat, de bármelyik kettesben eltöltött hétvégére tökéletesen illenek. A menü apró fogásokból áll össze. A díszítéshez én kumquatot (kisméretű, fanyar citrusféle), csillaggyümölcsöt, aszalt vörös áfonyát, zöld citromot, és pár szőlőszemet választottam. A halcurry receptjét itt most kihagyom, mert nem mindenki szereti az ilyesmit. Helyette simán lehet valami csirkés finomságot választani.


A húsgombócokhoz:
2 ek. kókuszzsír
1 közepes lilahagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, zúzva
30 dkg darált marhahús (vagy vegyes)
10 dkg főtt karfiol
1 hámozott alma, reszelve   
1 tk. Madras curry
só, bors   
egy csipet őrölt fahéj

Az egyik kanál zsíron megpirítjuk a lilahagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a lángot eloltjuk. A marhahúst konyhai robotgépbe tesszük és a karfiollal, az almával, az összes fűszerrel és a pirított hagymákkal turmixoljuk. Kis golyókat formázunk a masszából és a másik kanál kókuszsíron minden oldalukat szépen megsütjük. A húsgolyókat kettesével-hármasával rövid bambusznyársakra felfűzzük.

A gyümölcsös céklasalátához:
1 kisebb cékla, hámozva, reszelve
1 szelet lilakáposzta, apróra vágva
½ alma, apró kockákra vágva
1 ek. aszalt vörös áfonya
egy fél narancs frissen facsart leve
1 ek. Paleolaj
egy csipet só

A céklát, a lilakáposztát, az almát és az aszalt áfonyát egy tálban összekeverjük, ráfacsarjuk a narancslevet, meghintjük az olajjal és egy csipet sóval ízesítjük.

A zöld fűszer salátához:
egy marék rukkola
10 mentalevél
1 kis csokor korianderzöld
1 ek. snidling
1 tk. extra szűz olíva olaj
1 tk. almaecet
pici só

A leveleket és a snidlinget egy tálban összekeverjük, meghintjük az olíva olajjal és az almaecettel, pici sóval ízesítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése