2015. szeptember 30., szerda

Rántott csirkemell a nyárutó zöldségeivel


Imádom a kora őszi csendes, a délutáni órákban még langyos napokat. Ritkán ébredek arra, hogy bármi rántottat kívánok enni, gondolom, ez abból is fakad, ahogy felnőttem, mert nálunk sosem kaptak főszerepet a "rántottak". Viszont! Nagyon szívesen próbálom ki a különböző paleo szemléletű cégek termékeit, jelen esetben a Paleolit Éléskamra ropogós panírmorzsáját, aminek összetevői: cassava dara, szezámliszt, hántolt földi mandula. Még augusztus elején vettem, hogy magammal vigyem a kempingezős nyaralásra, de aztán túl lusta voltam ott nekiállni panírozni. Így még mindig ott figyelt a konyhám polcán. Az első réteghez én szezám- és gesztenyeliszt keverékét használtam, aztán jött a tojás, végül a panírmorzsa keverék. Nagyon finom lett, a férjemmel bevágtunk belőle egy szép adagot!

Hozzávalók 2 személyre:
4 nagy szelet vékonyra kiklopfolt csirkemell filé
só, bors
szezám és gesztenyeliszt
2 tojás
kb. 10 dkg ropogós panírmorzsa
kókuszsír a sütéshez
A körethez:
2 kápia paprika
2 kisebb cukkini
friss bazsalikom

A hússzeleteket a szokásos módon bepanírozzuk, és forró kókuszsírban mindkét felüket szép halvány színűre sütjük. A hőforrás ne legyen túl intenzív, inkább lassabban, fokozatosan süssük. A zöldségeket felkockázzuk, és egy kevés kókuszzsíron pár perc alatt ressre pirítjuk. Sóval, bazsalikommal fűszerezzük és a hús mellé tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. jó kis ebéd, hús, zöldség, tuti imádná a család. ééés, ha már így főzőcskézünk, kedves háziasszonyok, egy kis jó dolog, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a 170 kijelölt MOL töltőállomás egyikén http://tinyurl.com/ujratoltve

    VálaszTörlés