2015. szeptember 10., csütörtök

BBQ csirkeszárny dukkah fűszerkeverékkel


Sógornőm hívta fel a figyelmemet erre a szuper receptre a bbc good food receptjei között. (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/dukkah-spiced-bbq-chicken-wings) Teljesen paleo kompatibilis, és nagyon érdekes az ún. dukkah fűszerkeverék, amivel a csirkét sütés előtt be kell pácolni. Ennek a fázisnak bőven kell időt hagyni (előző nap készítjük elő), hogy az ízei jól összeérjenek, de mindenképpen érdemes kipróbálni a receptet, mert különleges és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók 8 személyre:
5 dkg szezámmag
1 ek. római kömény
1 tk. koriander mag
1 tk. durvára őrölt bors
1 tk. fűszerpaprika
1 citrom leve + citrom gerezdek a tálaláshoz
2 ek. olíva olaj
1 ek. tahini paszta (szezámmag krém)
24 db csirkeszárny
1 gránátalma magjai
1 marék vágott friss koriander

1.       A dukkah készítéséhez száraz, felforrósított serpenyőben pirítsuk világosra a szezámmagot, majd tegyük át egy tálba. Tegyük a serpenyőbe a római köményt, és a koriandert, és óvatosan pirítsuk addig, amíg érezni nem kezdjük a fűszerek aromáját. Tegyük az összes pirított magot és a fűszereket egy kis sóval kávédarálóba, és őröljük durvára az egészet. 
2.       Keverjük össze a citromlevet az olíva olajjal és a tahinival és dörzsöljük be vele a csirkét. A hűtőben hagyjuk pácolódni egy órát.
3.       Tegyünk félre egy evőkanálnyit a dukkah keverékből, és a többivel, valamint egy kevés sóval minden oldalon szórjuk meg a csirkeszárnyakat. Hagyjuk a hűtőben 24 órát. 
4.       Melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra és kb. 40 perc alatt süssük készre a szárnyakat. Tegyük őket egy szép tálra, szórjuk meg a félretett 1 kanál dukkahval, a gránátalma magokkal, a koriander zölddel és tálaljuk a citromgerezdekkel. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése