2013. december 8., vasárnap

Hagymás lepény paradicsomos sütőtökkrémmel



Ma egy nagyobb társaságnak kell vinnem valami harapnivalót, így amellett döntöttem, hogy valami zöldséges lepényfélét készítek. Ezt szinte akkor is meg lehet csinálni, ha semmi "extrát" nem vásároltunk hozzá, mert általában alapból vannak itthon ilyesmi alapanyagok, illetve nem muszáj szigorúan ragaszkodni a recepthez, lehet variálni a zöldségeket és a maglisztet is. Szép nagy adag, a tepsi 35x40cm-es.

A lepényhez:
10 tojás
1 kk. só
1 kk. sütőpor
20 dkg őrölt mandula
egy nagy marék szárított hagyma
A tetejére:
2 ek. kókuszzsír
2 vöröshagyma
4 nagy gerezd fopkhagyma
7 dl házi paradicsomlé
oregánó, kakukkfű, csili

1 közepes fél kanadai sütőtök
1 nagy csokor petrzselyem

A lepényhez a tojásokat felverjük a sóval és a sütőporral. Belekverjük a mandulát és a szárított hagymát. (Ha nincs, akkor dinsztelt hagymát). Egy kizsírozott tepsibe terítjük és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

A sütőtököt a sütőben, egészben megsütjük. A feltéthez megolvasztjuk a kókuszzsírt, megfuttatjuk rajta az aprított hagymát, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát. Felöntjük a paradicsomlével, kedvünk szerint fűszerezzük, és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. A puha sütőtököt lehámozzuk, felkockázzuk, és a paradicsomszószhoz keverjük. A szószt a lepényre terítjük, megszórjuk a petrezselyemmel és kockákra vágva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése