2012. április 24., kedd

Újabb szuper hentesüzlet!




Múlt szombaton részt vettünk a Millenárison megrendezett Könyvfesztiválon. Dr. Tóth Csaba beszélt frissen megjelent, Paleolit orvoslás c. könyvéről, én néhány szóban összefoglaltam a következő általam írt szakácskönyv koncepcióját, amelyben kísérletet teszek "takarékos paleo" receptek kreálására. Szendi Gábor hamarosan megjelenő Napfény vitamin c. könyvéhez kapcsolódóan mini előadást tartott a D vitamin jelentőségéről, majd újabb érdekes információkat osztott meg velünk az evolúciósan korrekt bélflóra szerepéről, ami messze túlmutat azon, amit eddig tudtunk. Nagyon hálás vagyok neki, amiért fáradhatatlanul dolgozik értünk, újabb és újabb információkon át kezünkbe adva az egészségünk és életminőségünk javításának lehetőségét.

A könyvek dedikálása után kedves meghívást kaptunk a közeli Fény utcai piac egyik hentesétől, aki két hónapja áttért a paleolit táplálkozásra, és nagyon jól érzi magát. Ő Radics Zoltán (a felső képen balra), a Tőzs-ért Kft. tulajdonosa. Üzlete a Fény utcai piac 2. emeletén található, egy mangalica és egy szürkemarha fej között :-). Hungarikum hússzaküzletnek nevezik magukat, hiszen legfőképpen a hagyományos magyar fajták húsát árulják. A kép jobb oldalán Rados Richárd, a Jaffa kiadó tulajdonosa látható, akivel abban a szerencsében volt részünk, hogy Zoltán három hétig érlelt mangalica karajából kaptunk kóstolót. A húst mindenféle zsiradék és só nélkül sütötte meg nekünk, belül kicsit rószaszínre hagyva. Olyan váratlanul gazdag ízanyagok robbantak a szájban, hogy ahhoz a húshoz semmit nem kellett vagy lehetett hozzátenni, így volt tökéletes, a maga egyszerűségében. Zoltán filozófiája szerint a jó minőségű alapanyag nem igényel manipulációt, ő a legegyszerűbb, gyors főzési technikákat alkalmazza. Sajátkezűleg készített csevapcsicsájából is kaptunk kóstolót, sok friss salátával. E tüneményről sem tudok mást mondani, minthogy isteni volt! 

A fenti malackát is ott vásároltam, a jópofa csomagolás paprikás mangalica szalámit rejt. Szeretettel ajánlom mindenkinek az üzletet, végre a budaiaknak sem kell Pestre zarándokolni egy kis minőségi húsért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése