2012. március 25., vasárnap

Erika holland sütőtök bon-bonja

Pompon bon-bon
(a sütőtök hollandul pompoen)
Egy Hollandiában élő lelkes paleós küldte ezt a receptet. Ugyan nincsenek mértékegységek, ami azt jelenti, hogy inkább gyakorlott háziasszonyok próbálkozzanak vele először, mégis inkább gyorsan felteszem, mert már nem sokáig lesz sütőtök. Ha valaki elkészíti, kérem szépen, hogy mérjen ki mindent, akkor ki tudjuk egészíteni a receptet.

A megtisztított sütőtököt kompótszerűen kevés vízzel és xylittel szétfőzzük. A zselatint kevés hideg vízben elkeverjük, és beleoldjuk a sütőtök masszába.
Ezek után még szárítgatva szikkasztgatjuk a teflon serpenyőben nagyon kicsi lángon, amíg veszít folyadéktartalmából, és szétterítjük olyan vastagságúra, amilyen vastag szeleteket szeretnénk. Megdermedés után tetszőleges formára vágjuk.
Paleo csokimártást készítünk kakaóval, mandulatejjel, vajjal vagy tetszés szerint, és kihűtött szilárd sütőtök-zselébonbonokat vágunk késsel, és a meleg csokiba mártogatjuk a hideg zselét.
 



2 megjegyzés:

  1. kedves elmira nem akarok rosz indulatu lenni, de a HOLLAND AZT MONJA HOGY POMPUN!!!!de kulonben ragyogo/rotterdambol/oma

    VálaszTörlés
  2. Mivel nem tudok hollandul, így csak az online szótárra hagyatkozhatok, ott két forrás is pompoen-ként adja meg a sütőtököt. A lényeg a recept, ami szerintem nagyon ötletes. A rosszindulat szó meg végképp hogy jön ide? Természetesen nem veszem annak!

    VálaszTörlés