2011. július 19., kedd

Cukkinis rukkola krémleves

Tucsek Tünde fotója
4 adag
2 szál vékonyan felkarikázott póréhagyma
50 dkg apróra kockázott hámozatlan cukkini
10 dkg zsenge rukkola, leszárazva
1 csokor petrezselyem levelei
3 ek. olíva olaj

1,2 l víz
Az olajon néhány percig kevergetve megfuttatjuk a póréhagymát és a cukkinit. Mikor már félig megpuhult, hozzáadjuk a rukkolát, majd egy-két perccel később a petrezselymet. Felöntjük 1,2 liter forró vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt 7 percig főzzük. Botmixerrel turmixoljuk. Készíthetjük sűrűre vagy hígabbra, egyéni ízléstől függően. Hidegen és melegen egyaránt finom. 

3 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira, cukkinis ételeket akar látni a világ. 12 darab cukkinim van itthon és már unom a pirított-grillezett cukkinit.
    Végre leves!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Elmira! Mindent a recept szerint csináltam. A hozzávalókat frissen, a szombati biopiacon vásároltam, vasárnap reggel megfőztem, ebédre tehát melegíteni kellett. A fedőt levéve, a majdnem hideg levest furcsán felhabozva találtam, és nagyon kellemetlen szagú volt. Melegen tálaltam, de sajnos, unokáim befogott orral menekültek az asztaltól. (Eddig minden zöld krémlevesemet szerették - parajt, sóskát, csalánt.) A felnőttek fegyelmezetten megették, ízével nem is volt semmi baj.
    Lehetséges, hogy az összetevők anyagai valamiféle kémiai reakció folytán gázt képeznek?

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, mi lehetett a baj, nálunk nagyon bevált ez a recept.

    VálaszTörlés