A szabad ég alatt enni nyáridőben mindig hangulatos, valahogy az ételnek is jobb íze lesz a napsugaraktól. A képen nem érzékelhető, hogy mekkora mennyiség volt ezen a tálon, de ketten seperc alatt elpusztítottuk azzal a bizonyos mangalica sonkával és még plusz egy hatalmas adag salátával. Mennyei volt! A zöldségek összetételét persze ízlés szerint lehet variálni.
40 dkg tisztított, 3 percig előpárolt zöldspárga
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
1 nagyobb cukkini, szeletelve
1 padlizsán, karikákra vágva
2 fej vörös vagy lilahagyma, keresztben felkarikázva
só, bors
olíva olaj
A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, olíva olajjal vékonyan megkenjük és mindkét oldalukat szép aranybarnára grillezzük. Nagy mennyiséghez nem árt egy jó nagy grillfelület vagy két kerek grillsütő. Sült húsokhoz is tökéletes köret, de én magában is nagyon szívesen eleszegetem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése