2011. február 18., péntek

Kakukkfüves töltött gomba


Én ma kényeztetésre vágytam, és mivel imádom az aszalt paradicsomot, elhatároztam, hogy készítek magamnak belőle valami finomságot. Régen ízlett ennyire étel, teljes telitalálat! Az aszalt paradicsomot én a piacon veszem kimérve, mert így még egész baráti az ára. Annyira koncentrált íz, hogy kevés is elég belőle. Az olajban eltett változatok általában sokkal drágábbak. Akinek van aszalógépe, otthon is lehet próbálkozni vele. A sütőben is megoldható, ugyan egész éjszakás program, de közben azért lehet aludni, mert alacsony hőfokon készül.
1 adag
2 jó nagy fej csiperke gomba
4 dkg őrölt mandula
1 ½ dkg aszalt paradicsom (kb. 5 darab)
5 ág friss kakukkfű levelei
2 ek. olíva olaj
só, frissen őrölt bors

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A gombák szárát kitörjük és csak a kalapokat használjuk. Tűzálló tálban egymás mellé helyezzük a két gombát, a lukas felével felfelé. Őrölt borssal és egy hangyányi sóval megszórjuk.

A töltelékhez egészen apróra vágjuk az aszalt paradicsomot és összekeverjük az őrölt mandulával, kakukkfűvel és az olíva olajjal. Ne sózzuk, mert a paradicsom sós! Egyenletesen kettéosztjuk a tölteléket. Ez a mennyiség pont jól megtölt két nagy gombafejet.  25-30 percig sütjük és melegen tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. krdves elmira a muffin ragyogo lett nagyon koszonom, ez is isteni, de lehet e spek, vagy masfele szallonnas is bele, ja es meg 1, reggelire ehetek 3 fele gyumolcsbol egy turmixot 2 tk. lijnzaad-dal.?vagy ez nem paleolitos?koszonom valaszar judit holl.-bol

    VálaszTörlés
  2. Kedves Judit!

    Lijnzaad gondolom linseed, vagyis lenmag. Ehet, persze. És a gombába finom egy kis szalonna :-)

    VálaszTörlés