2018. január 11., csütörtök

Édesburgonyás húspogácsa


Amikor fasírtot vagy húspogácsát készítek, mindig teszek a húshoz zöldséget vagy néha almát is, mert sokkal lazább, finomabb az eredmény, nem lesz belőle "ágyúgolyó". Itt a sült alma tökéletes köretnek bizonyult, ami sertéshez, szárnyasokhoz általában jó választás. Ha van hozzá még valami köret, ebből az adagból hatan jól tudnak lakni.

Hozzávalók 14 darabhoz:
1 tk. kókuszzsír
1 nagyobb vöröshagyma, aprítva
1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
80 dkg darált sertéslapocka
2 ek. darált füstölt szalonna
só, bors
1 kk. oregánó
1 kk. bazsalikom
1 kk. Fűszerész gyros fűszerkeverék
2 db közepes, hámozott, főtt édesburgonya, pürésítve
1 kis fej zeller, hámozva, főve, pürésítve
2 tojás
fél bacon szelet
2-3 alma


A kókuszzsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és még egy percig kislángon pirítjuk. A darált húst és szalonnát egy tálban összekeverjük a fűszerekkel, az édesburgonyával, a zellerrel és a tojással. Jól összegyúrjuk, és 14 húspogácsát formázunk belőle. Mindegyik tetejére egy-egy fél szelet bacont teszünk, körbe rakjuk gerezdekre vágott almával és megsütjük.

7 megjegyzés:

  1. Kedves Elvira!

    Hány fokon és milyen hosszan célszerű sütni?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Elvira!

    Hány fokon és milyen hosszan célszerű sütni?

    VálaszTörlés
  3. Eleinte féltem, hogy édes lesz a fasírt a zöldségektől de egy nagyon kellemes, fűszeres, könnyen emészthető fasírt lett a végeredmény amely tökéletes szendvics alap volt a héten. Gyros fűszerkeverék nem volt, de tettem bele aprított petrezselymet és más egyebet. Köszönjük a receptet.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Elmira! Nem találtam jobb helyet ahol írhatok.Cöliákia,jelenleg fruktóz-de holnaptól probiotikus visszatérítés kezdődik,remélem ez rendeződik-hiszamin-ezért tojásfehérje,dió,tej minden formájában,epeh epehójagrenyheség,a zsírokat nem bírtam sosem, és bélrenyheség.A húsoktól rettentően beszorulok.Tudna így is tanácsot adni?matu matuszmartika@gmail.com ellőre is köszönöm

    VálaszTörlés