2017. szeptember 30., szombat

Zöldséges marharagu sült zsályával, édesköménnyel


Az édeskömény gumója nagyon finom, különleges ízhatású zöldség. Mint minden köményféle, ez is nyugtató hatással van a belekre, emésztést javító. Nyersen intenzíven illatos, ánizsos ízű, ropogós zöldség, tökéletes saláta összetevő. Főzve, sütve, párolva megszelídül az íze, egészen könnyű és nagyon kellemes köret lesz belőle. Ha valaki fogyaszt hosszan érlelt sajtot, meg lehet szórni egy kis reszelt parmezánnal és úgy megsütni. Én egyszerűen egy kis sóval pároltam meg olíva olajon. A saláta nálunk elmaradhatatlan, szinte minden főétel mellé esszük, imádjuk.

Hozzávalók 4 adaghoz:
2 ek. olíva olaj
1 vöröshagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 kis sárgarépa, reszelve
2 kis cukkini, reszelve
6 fej csiperke gomba, aprítva
50 dkg darált marhahús
4 dl házi paradicsompüré
só, bors
kerti fűszerek (rozmaring, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, egész zsálya levelek)
2 nagy édeskömény gumó

A zöldségeket és a húst kevergetve átpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét, sót, borsot, fűszereket és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Egy külön serpenyőben ropogósra sütjük a zsályaleveleket. Az édeskömény gumókról levagdossuk a szárakat, és középen függőlegesen kettévágjuk őket. A torzsáját kivágjuk középről (mint egy káposztának). A réteges zöldséget csíkokra vágjuk és kevés sóval valamilyen tetszőleges zsiradékon megpároljuk. Én ennél az ételnél mindenhez olíva olajat használtam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése