2015. június 30., kedd

Kókuszkrém pohárban faeperrel



Akkora mázlim van, hogy éppen két eperfa is roskadozik a kertben. Az egyiken nagy, dundi, halványabb színű eprek, a másikon apró, egész sötétlila eprek érnek. Egyfolytában potyognak is lefele, egy-egy eső után faeperszőnyeg van a földön. Az érett gyümölcs mézédes, és nagyon finom. Ha be tudtok valahonnan szerezni, tegyétek meg. Nálunk Zuglóban például az utcákon is van egy-egy eperfa, ahonnan bárki szüretelhet gyümölcsöt. Ezt a gyors pohárkrémet 5 perc alatt lehet összehozni, jó választás nyári desszertnek. Az én habevő kapacitásom szerint ez a mennyiség négy adagra elég, de lehet belőle 3, sőt 2 nagy adagot is gyártani. Amerikai palacsintán is remekül működik belőle egy-egy kanálnyi...

4 kis adaghoz:
2 dl Aroy-D kókusztej
3/4 csomag expressz zselatin fix (egy csomag 20g)
1 kk. vanília kivonat
1 ek. eritrit, vagy ízlés szerint
a tálaláshoz pirított mandula forgács
friss gyümölcs (itt nektarin és faeper)

A kókusztejet egy mélyebb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zselatint és elektromos kézi habverővel verni kezdjük. Néhány perc alatt szépen besűrűsödik. Hozzákeverjük a vaníliát és az eritritet, megszórjuk a mandulával és a gyümölccsel feldíszítjük. Hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése