2015. június 17., szerda

Gyors tészta ebéd


A paleo első évében még nagyon kevés segítségem volt, mindent itthon, saját ötletből kellett elkészíteni. Ez persze sok kreativitást eredményezett, én mégis sokkal jobban örülök, hogy mostanra annyi kolléga, annyi termék, annyi ötlet forog közkézen, hogy abból mindannyian profitálhatunk. Nem mindent ugyanannak a maroknyi embernek kell kitalálnia, mert egyre többen fejlesztenek, gondolkodnak, alkotnak. Tegnap például nagyon éhes voltam ebédidőben, és kifejezetten valami tésztaételre vágytam, de nem volt itthon semmi ilyesféle. Akkor eszembe jutott Szafi zseniális low-carb tésztareceptje, amit egyszer már kipróbáltam és nagyon jónak találtam, de elhatároztam, hogy legközelebb nem kókusztejjel, hanem vízzel fogom készíteni, hogy ne legyen kókusz íze.

Az eredeti receptet itt találjátok: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/03/szenhidratmentes-teszta-keszitese.html

Az én vizes verziómhoz kevesebb só is elég, nem szükséges a teljes 3 grammot hozzáadni.

A következő szószt készítettem hozzá:
6 dkg bacont apróra vágtam és megpirítottam, rádobtam két nagyobb, apróra vágott gombát, pár szem kettévágott koktélparadicsomot, szárított bazsalikommal fűszereztem, és belekevertem két kanálnyi totu krém extrát. Szuper finom és laktató ebéd lett belőle és az egész kb. 16 perc alatt készen volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése