2014. november 13., csütörtök

Zürichi paleo előadás 
 
Nagy örömömre meghívtak Zürichbe előadni a paleóról! A közönség kb. kétharmada orvos és egyéb egészségügyi dolgozó volt. Ötven ember közül kettő volt gyakorló paleós (a szervezők), a többi érdeklődő! Ez elég elképesztően jó dolog, ha belegondolunk. Az előadás hatására most többen is nekilátnak kipróbálni a paleo életmódot. Elég combos előadás volt, jó másfél óra, de érdeklődéssel végigülték, még gyerekek is voltak! Utána sokat kérdeztek, végül pedig vendégül láttak mindenkit egy paleo állófogadásra, ahol többek között az én receptjeimből készült süteményeket, finom hideg húsokat és nyers zöldségrudakat kínáltak. Nagyon jó hangulatú rendezvény volt, sok magyar is volt a közönség soraiban, és persze sok svájci, de akadt mexikói és finn is. Szeretem a nemzetközi csoportokat, régen sok olyan tanfolyamot tartottam, ahol szinte minden résztvevő más-más nemzetiségű volt. Magyarország sokat taníthat Európa többi részének, hiszen Gábor jóvoltából élenjárunk paleóban.

4 megjegyzés:

 1. Háát nem tudom. Paleot csak most megismerő embereknek miért kell megmutatni ennyi maglisztes édességet ? (csak a fotók alapján) Max. 1-t, hogy esetleg ez is lehet.. Hát a kezdőknek nem kéne rögtön a téves magyar paleo valóságot megmutatni !!
  A Szendi blogot és egyéb más paleos blogot nem követi ? De most tényleg, mintha elszakadt volna a valóságtól.
  Lili

  VálaszTörlés
 2. Az előadásomban elég hangsúlyosan kitértem a maglisztek kérdésére, tehát a megfelelő információt megkapták a résztvevők. A büfé kínálatát nem én készítettem, a házigazdák kedveskedtek vele. Paleo süteményt is lehet ésszel enni, nem kell kizárólag radikális megoldásokban gondolkodni. Lehet, hogy a magyar paleo "téves", de az angolszász paleóban viszont rengeteg szirupos édesítő és méz van, ami óriási szénhidrát többletet jelent, és mag sincs kevesebb. A magyar paleo csupán annyiban tér el, hogy inkább alacsony GI-jú édesítőket használ. Örülök, hogy szívén viseli a mozgalmat, nem hiszem, hogy nagyon eltérő véleményünk lenne a magevésről.

  VálaszTörlés
 3. Elmira, gratulálok a munkásságához és további sikereket kívánok!

  VálaszTörlés
 4. Kedves Beatrix, köszönöm, nagyon kedves.

  VálaszTörlés