2014. november 19., szerda

Csirke curry


Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. A minap vacsorára kaptam ezt a finom csirke curryt. A többiek hagyományosan ették rizzsel, én meg gyorsan készítettem magamnak hozzá egy vegyes zöldségköretet sárgarépából, lilahagymából és édesköményből. Aztán jó vastagon megszórtam korianderrel, mert olthatatlanul imádom az ízét. Ha Te nem tartozol a koriander imádók közé, nyugodtan használj petrezselyemzöldet vagy bazsalikomot. Az Ázsia boltban thai bazsalikom is kapható, aminek más aromája van, mint a mediterrán bazsalikomnak, érdemes azt is kipróbálni egyszer.

A curryhez 4 személyre:
2 ek. kókuszzsír
1 vöröshagyma, apróra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
4 db egész csirkecomb, kettévágva
1 kis mellehúsa, darabolva (szárnyat is lehet beletenni, ha szereted)
1-1 tk. őrölt kurkuma, koriander, római kömény, gyömbér
3 db zöld kardamom mag
2 dl kókusztej
só, bors

A zsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a csirkedarabokat és pár percig azt is pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, sóval, borssal, ráöntjük a kókusztejet és fedő alatt puhára pároljuk. Tetszés szerint lehet hozzáadni egy kis csípős csilit is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése