2014. október 16., csütörtök

Sült paprika saláta


A Helótás paprikákból készült, és nagyon ízletes volt ez a saláta. Hagymás rostélyos mellé ettük köretnek, és igen jól helytállt :-) Ilyenkor még nagyon klassz magyar paprikák vannak, használjátok ki!

Hozzávalók 4 személyre:
10-12 db szép húsos paprika
4-5 ek. olíva olaj
1-1 ág friss rozmaring és zsálya
2 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
só, frissen őrölt bors

A paprikákat 220-250 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héján már fekete foltok keletkeznek. Kicsit kihűtjük, lehámozzuk, szárától, magjaitól megszabadítjuk. A húsát hosszúkás szeletekre vágjuk és tálra tesszük. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott zöld fűszereket és a fokhagymát, a paprika tetejére locsoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, langyosan tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése