2014. május 27., kedd

Pho leves



Sógornőm készítette ezt a könnyű és ízekkel teli vietnámi levest, ami nagyon ízlett mindannyiunknak. Azóta én is felvettem a repertoárba, szerintem nagyon megéri kipróbálni. Mindenki variálhatja kedvére az ízesítést és a felhasznált zöldségeket, húsokat. A lényeg a fűszerek intenzitása és a leves könnyűsége. Az elkövetkező napokban nem lesz nagy meleg, pont jól jön egy ilyen étek.

Hozzávalók 4 személyre:
1 ek. kókuszzsír
40 dkg csirkemell filé vagy érlelt marhahús (pl. bélszín), csíkokra vágva
3 cm friss gyömbér, reszelve
1 csomó újhagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1-2 kis csili paprika
1/2 tk. őrölt koriander
1 fahéj rúd
1-2 csillagánizs

mehet bele gyufaszálra vágott sárgarépa, angolzeller, kápia, stb...
1 csokor friss koriander zöld (ha utálod, akkor petrezselyem)
20 dkg jól átmosott No-carb noodle angyalhaj tészta (opcionális)
zöldcitrom gerezdek a tálaláshoz

A kókuszsíron megfuttatjuk a húst, a gyömbért, az újhagymát és a fokhagymát. Felöntjük kb. 1,3 l vízzel, vagy még jobb csontlevessel, beletesszük a csilit, a koriandert, a fahéjat, a csillagánizst és a sót, 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a gyufaszálra vágott zöldségeket, még öt percig főzzük, és tetszés szerint a tésztával, korianderzölddel, illetve a zöldcitrommal, forrón tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése