2013. szeptember 21., szombat

Gyors fűszeres csirke vegyes salátával


Ma olyan napom van, hogy szinte egész nap a gépnél ülök és szakszövegeket fordítok. Tegnap este vendégeim voltak, a négy legrégebbi barátnőmnek főztem vacsorát (kacsasült volt, sütőben sült gyökérzöldségek és egy csokis desszert). Szóval a mai nap nem a főzésé... Estefelé azonban mégis megéhezik az ember, ezért összedobtam egy gyors, könnyű vacsorát.  Nálam soha nincsenek nagy készletek, a mélyhűtőm is mindig félig üres. Szeretek gyakrabban vásárolni frisset. A saláta a hűtőben lévő maradék zöldségekből készült.

Hozzávalók 2 személyre:

2 csirkemell filé
só, őrölt bors
1 tk. fűszerpaprika
1/2 mk. őrölt kömény
1/2 mk. szárított bazsalikom
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek. Paleolaj
tetszőleges zsiradék a sütéshez
A salátához:
2 db főtt cékla, felkockázva
1 sárgarépa, hosszában kettévágva, felszeletelve
3 paradicsom, felkockázva
1 kaliforniai paprika, felkockázva
kb. 2 levél maradék saláta a tegnapiból
1 ek. friss, vágott kapor
1 ek. olíva olaj
pár csepp citromlé


A csirkemellet kisebb és vékonyabb szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. Az olajban elkeverjük a fűszereket, és ezzel is bedörzsöljük a húst. 15 percig állni hagjuk, majd serpenyőben felforrósított zsiradékon mindkét oldalát kisütjük.

A salátához összekeverjük a zöldségeket az olajjal, kaporral, citromlével és pici sóval.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése