2013. június 30., vasárnap

Búcsú a spárgától


A spárga kétség kívül az egyik kedvenc zöldségem, különösen a zöld, amit ilyenkor már nagyon nehéz találni. Fehér spárga még van, amit sajnos meg kell hámozni ahhoz, hogy ehető legyen. De üsse kő, inkább bevállaltam a hámozást, csak még élvezhessük az utolsó spárgavacsorákat, így, a szezon végén. Isteni lett, ajánlom, hogy próbáljátok ki. Mi előételnek ettük, de jól el tudom képzelni valamilyen sült csirke vagy hal köreteként is!

Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg fehér spárga
egy nagyon nagy csokor petrezselyem
1 ek. ghí

2 ek. kókusztejszín

A spárgák végeit letördeljük (ahol eltörik, onnantól fás az alsó vége). A fej felőli részt hámozókéssel körben meghámozzuk, és forró, sós vízben néhány perc alatt megfőzzük. Leszűrjük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a ghít, beleforgatjuk a spárgát, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, még egy kicsit sózzuk, és belekeverjük a kókusztejszínt. Frissen tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Szintén hozzácsatolhatod a te blogodat is. Mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segitségével, majd a recept klikkelése után átirányitja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Zsoldos Tünde

    VálaszTörlés
  2. Kedves webmester,


    Észrevettük, hogy sok finom egészséges receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Mivel én magam is az egészséges táplállkozás híve vagyok, hiányosnak tartom oldalam, és szeretném kibővíteni ilyen receptekkel is. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Zsoldos Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés