2012. augusztus 31., péntek

Baconbe tekert provence-i harcsa

 
 
Hmm, ez a harcsa annyira finom volt, hogy a tíz ujjunkat is megnyaltuk utána! Lehet hozzá komolyabb köretet is tálalni, de nekünk pont jó volt így, egyszerűen rukkola és galambbegy salátával. Lassan vissza lehet térni a főtt ételekhez, most hogy már nincs akkora hőség :-)

 
4 szelet afrikai harcsafilé

1/2 citrom reszelt héja és leve

2 kk. provence-i zöldfűszer keverék

só, bors

kb. 10 szelet bacon

1 kk. kókuszzsír

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A harcsaszeleteket a citromhéjjal és lével bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel és becsomagoljuk 2-3 szelet baconbe. Kizsírozott tűzálló tálba teszzük és kb. 20 percig sütjük. Zöldsalátával tálaljuk.


2 megjegyzés:

  1. Ez a recept szuper inspiráció volt. Nagyon szépen köszönöm.:) Pangasius filét készítettem el úgy, hogy a felére aszalt paradicsomot tette, ráhajtottam a másik felét, majd utána göngyöltem baconbe. Isteni lett.:)

    VálaszTörlés