Ez volt a legelső sárgarépa, amit a férjemmel 2009-ben kihúztunk a földből a kiskertünkben. Megható volt, hogy még a répáink is így szeretik egymást a föld alatt. Az alábbi paszternákot most hétvégén szereztem, a Babat-völgyi biokertészet termelte. Matthew Hayes, a kertészet vezetője itt élő angol. A szombat délelőtti budapesti biopiacon is szoktak árulni, de én inkább Gödöllőn találkozom velük, ahol a városi piacon van standjuk. Fantasztikus zöldfűszer és salátaféle kínálatuk van, és ha valakit mélyebben érdekel a téma, lehet hozzájuk menni dolgozni a kertészetbe. A paszternákot vékonyan szeletelve a kinti vaslapon megsütöttük, százszor jobb, mint bármilyen sültkrumpli!
Szia!
VálaszTörlésMeg tudnád mondani, hogy a gödöllői piacon hol van a biokertészetes stand?
Érdekes a blogod, gratulálok hozzá!
Kata
Nahát, hogy ez eddig nem jutott eszembe!!! Pedig rendszeresen kijártam Babatpusztára a kutyáimmal, és láttam a kertészetet is, de soha nem álltam meg, mert ott és akkor a kutyáké volt a főszerep. Köszi a tippet! Éva
VálaszTörlésA gödöllői piacon a fedett részen, bent az épületben vannak, közvetlenül az ajtóban lévő sajtossal szemben. Nagy molinón ki van írva, hogy bio áru, meg fogod találni.
VálaszTörlés